onsdag 3. februar 2016

Tapas og fingermat:


Tapas er opprinnelig en Spansk mattradisjon der en serverer små retter til god drikke, dette er en fin og sosial måte og servere mat man får mye forskjellig og alle gjester vil finne noe de liker. Ofte når jeg serverer tapas server jeg mindre retter i skåler på bordene og større retter fra en varm buffet.

Maten leveres varm på pene porselensfat i varmecontainer frakt er inkludert i Kristiansandsområdet.


Tapas 1
Tapas meny med klassisk spansk mat. Rikelig meny med  til sammen over 300g kjøtt/scampi pr. pers. Kan utvides med ekstraretter, se nederst.

Albondigas, spanske kjøttboller av okse og svinekjøttdeig i tomatsaus.
Kyllinglår bakt i ovn med sitron, hvitløk, chili og rosmarin.
Roastbiff i tynne skiver med olivenolje, ruccola, pinjekjerner og parmesan.
Scampi og argentinsk villreke stekt med ingefær, chili, hvitløk og persille.
Ovnsstekte poteter med olivenolje, hvitløk, timian og chili.
Ovnstørket tomat.
Grillet paprika med havsalt og olivenolje.
Grønne bønner med løk, hvitløk og pinjekjerner. 
Ristede mandler med chili og havsalt.
Foccaciabrød.
Aioli.
Oliven.

Pris: Min 20 pers: kr 292,-

Ekstra retter som kan bestilles sammen med tapas meny:
Serrano skinke, nyskåret. Kr: 16,-
Empanadas med chorizo, løk og chili. Kr: 25,-
Manchego, spansk ost. Kr: 16,-
Dadler rullet i panchetta kr: 25,-

Tapas 2
Stor tapas meny med både mettende retter og niblemat for en lang kveld, der man vil spise og hygge seg mye og lenge!

Albondigas, spanske kjøttboller av okse og svinekjøttdeig i tomatsaus.
Kyllingspyd marinert med rosmarin, honning og sitron rullet i panchetta.
Scampi og argentinsk villreke sekt med ingefær, chili, hvitløk og persille.
Andebryst marinert med soya, chili og koriander.
Spansk tortilla med potet og løk.
Sprøsalat med rødkål, mynte, koriander, retich, vårløk, sitron og lime.
Ovnstørkede tomater med timian, honning og hvitløk.
Grillet paprika med persille og olivenolje.
Dadler rullet i panchetta.

I skåler til å sette på bordet:
Piementos med kremost og gressløk.
Ristede mandler med chili og salt.
Focacciabrød.
Aioli.
Oliven.

Pris: Min 20 pers: kr 328,-


Spansk tapas og middagsbufeet:
Dette er en meny jeg har brukt til alt fra konfirmasjoner til bryllup og fått kjempegod respons på, tapasen på bordene kan enten spises først som en forrett eller samtidig med varmmaten mens en venter på og forsyne seg fra buffet. Buffeten er variert med både kjøtt, fisk og kylling slik at alle finner noe de liker/kan spise. Med tanke på allergikere er det svært lite gluten og laktose.

Tapas i skåler på bordet:
Dadler rullet i panchetta.
Empanadas med choizo og løk.
Grillet paprika med persille og hvitløk.
Manchego.
Aioli
Oliven
Salte mandler.
Focacia.

Varmmat på buffet:
Helstekt entrecot med ovnsbakt sjalottløk.
Hel side grillet laks med capers, pepperrot, sennep og brunt sukker.
Helstekt kylling med sitron, honning rosmarin og fennikel.
Grilla grønsaker med sitron og timian.
Peppersaus lagd på rødvin og god kraft.
Ovnsstekte poteter.

Pris: min 20 pers 350,-

Fingermat tapas:
Til selskaper der man ønsker en lett middag uten bordsetting. Kuvertasjett anbefales.
Mondeghili italienske kjøttboller laget med skinke og parmesan, panert i smør. Servert med tannstikker.
Kyllingspyd marinert med rosmarin, honning og sitron rullet i panchetta.
Focasia bakt med olivenolje, havsalt og rosmarin.
Piementos fylt med kremost og gressløk.
Grisini med parmaskinke og trøffelsmør.
Reker i hvitløksmajones på baguette.
Marinerte oliven.
Chili mandler.
Aioli
Pris: min 20 pers: 265,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar