torsdag 21. februar 2013

Tapas!

 
Tapas er opprinelig en Spansk mattradisjon der en serverer små retter til god drikke, dette er en fin ogsosial måte og servere mat man får mye forskjellig og alle gjester vil finne noe de liker.
Ofte når jeg serverer tapas server jeg mindre retter i skåler på bordene og større retter fra en varm buffet.

 

Tapas 1
En rimelig, men mettende tapas meny med klassisk spansk mat. Menyen kan utvides med ekstraretter (se nederst i menyen) for å få et ordentlig spansk festbord!
 

Retter som leveres på fat til å sette på buffet:
·         Albondigas, spanske kjøttboller av okse og svinekjøttdeig i tomatsaus.
·         Kyllingvinger med sitron, hvitløk, chili og persille.
·         Scampi i en salsa av mango, tomat, rødløk, chili og koriander.
·         Ovnsstekte poteter med olivenolje, hvitløk, timian og chili.
·         Ovnstørket tomat.
·         Grillet paprika med havsalt og olivenolje.
·         Grønne bønner med løk, hvitløk og pinjekjerner.
 

Retter som leveres i tapasskåler til å sette ut på bordene:
·         Ristede mandler med chili og havsalt.
·         Brød.
·         Aioli.
·         Oliven.
 
Pris:           Min 20 pers: kr 250,-

 

Ekstra retter som kan bestilles sammen med tapas meny:
·          Serrano skinke, nyskåret. Kr: 16,-
·          Empanadas med chorizo, løk og chili. Kr: 25,-
·          Manchego, spansk ost. Kr: 16,-
·          Dadler rullet i panchetta kr: 25,- 

 

Tapas 2
Stor tapas meny med både mettende retter og niblemat for en lang kveld, der man vil spise og hygge seg mye og lenge! 

Retter som leveres på fat til å sette på buffet:
·         Mondeghili, italienske kjøttboller med parmesan og skinke panert med brødrasp og persille.
·         Kylling spyd marinert med rosmarin, honning og sitron rullet i panchetta.
·         Ovnsbakte scampi med jalapeno, løk og koriander.
·         Roastbiff i tynne skiver med olivenolje, ruccola, pinjekjerner og parmesan.
·         Spansk tortilla med potet og løk.
·         Aspargesbønner med løk, pinjekerner og persille.
·         Caprese salat: Cherry tomat, mozzarella og basilikum.
·         Grillet paprika.
·         Champignoner stekt med hvitløk og persille. 


Retter som leveres i tapasskåler til å sette ut på bordene:
·         Empanada med chorizo og chili.
·         Ristede mandler med chili og salt.
·         Focacciabrød.
·         Aioli.
·         Oliven. 

Pris: Min 20 pers: kr 298,-
 
 

Tapas 3
Dette er en festmeny ment for de store anledninger som jubileer, bryllup eller andre festlige lag der en skal unne seg noe virkelig ekstra! 

Retter som leveres i tapasskåler til å sette ut på bordene:
Små retter man spiser som en forrett, eller spiser av mens en venter på tur til å forsyne seg fra buffeten.

·         Pimientos fylt med feta og kremost.
·         Dadler rullet i panchetta.
·         Empanada med chorizo og chili.
·         Ristede mandler med chili og salt.
·         Focacciabrød.
·         Aioli.
·         Oliven.
 

Retter som leveres på fat til å settes på buffet:
·         Lammecarré med persille, hvitløk, fennikel med mer.
·         Andebryst marinert med soya, ingefær, koriander og chili.
·         Ensalata de mariscos: blåskjell, scampi og akkar med hvitvin persille og hvitløk.
·         Mondeghili, italienske kjøttboller med parmesan og skinke panert med brødrasp og persille.
·         Kylling spyd marinert med rosmarin, honning og sitron rullet i panchetta.
·         Ovnsbakte amadinepoteter med hvitløk og timian.
·         Ovnstørket tomat.
·         Grillet paprika.
·         Champignoner stekt med hvitløk og persille.
·         Ruccola salat med parmesan og pinjekjerner. 

Pris: Min 20 pers: kr 398,-

 

 
·        
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar